At the beginning of 2018 &beyond approached the project team for the evaluation and assessment of their existing warehouse and expanding needs of the facilities. The purpose of the project was to expand and create a new office space for the warehouse team of &beyond Africa, as well as extended storage facilities for their expanding and growing business.

The brief was to create a beautiful contemporary space that reflects their company ethos.

Formed from this, the architectural language of the structural “steel barn” was envisioned.

The concept of large open spanned spaces was to be implemented and steel construction was the perfect building technic to apply for a cost-effective design solution. From the start the project team was carefully selected to adhere to the complex design challenge which they executed with professional flare.

Project motivation editorials are provided by the project nominator. If any technical details, company names or product names are incorrect, please notify the SAISC so that the error can be corrected.

PROJECT OVERVIEW
Physical address of the project
Street Address
Town
Province
23 Dartfield rd,
Sandown, Sandton
GPS Co-ordinates 26.0902344 / 28.0783177
Google Maps link  
STRUCTURAL STEELWORK
Completion date of steelwork August 2019
Completion date of full project November 2019
Tonnage and steel profiles used 28.23T – angle sections, Lip chanels, PFC, I beams
CLADDING
Completion date of cladding September 2019
Cladding profile/ type used IBR Chromadek
Cladding area coverage 2525sqm
Cladding tonnage n/a
   

Nominator

JvR Architects

Client/ Developer

Client

Architect

JvR Architects

Structural Engineer

DSGN

Engineer

DSGN

Quantity Surveyor

VDW QS

Project Manager

JvR Architects

Main Contractor

Highveld Projects

Steelwork Contractor

RSB

Steel Erector

RSB

Cladding Manufacturer

Rainbow Sheeters

Cladding Supplier

Rainbow Sheeters

Cladding Contractor

Rainbow Sheeters

Paintwork Contractor

Highveld Projects

Photographer, Photo competition

JvR Architects

Photographer, Other submitted images

JvR Architects

If you were a part of this project, and your company details are incorrect or missing – please notify the SAISC so that the error can be corrected.